100 euro per maand beleggen – Van 100 p/m naar 550.000 vermogen

100 euro per maand beleggen – Van 100 p/m naar 550.000 vermogen

Iedere maand kun je 100 euro beleggen in aandelen. Dit is een mooie, gemiddelde som die iedereen kan missen en toch een stukje rendement opleveren. Het enige wat je hoeft te doen is even kijken welke aandelen momenteel goed draaien en er eentje uitzoeken om in te investeren.

Voor- en nadelen om 100 euro per maand te beleggen

Wat zijn de voor- en nadelen van het 100 euro per maand beleggen in aandelen? Voordelig is dat je je geld maandelijks automatisch uitgeeft aan beleggingen en dat je geld verdient zonder daar dagelijks of wekelijks tijd aan te hoeven besteden. Nadelig is dat je minder flexibel bent dan wanneer je een lagere maandelijkse inleg zou hebben. Bovendien zal het rendement minder snel opvallen met een bedrag van 100 euro per maand dan wanneer je bijvoorbeeld 1000 euro per keer inlegt.

Interessant voor mensen die willen starten

Toch kan dit project interessant zijn voor mensen die willen starten met beleggen, maar niet veel geld te besteden hebben. Als je leert hoe de markt werkt en hoe verschillende aandelen elkaar beïnvloeden, kan dit project eenvoudig worden uitgebreid tot hoger bedragen per maand of per jaar. Op die manier leer je ook meer over het beleggingsproces en ontwikkel je misschien wel een passie voor beleggen!

Hoe kun je iedere maand 100 euro beleggen in aandelen?

Dit is een vraag die veel mensen zich stellen. Er zijn verschillende manieren waarop je iedere maand 100 euro kunt investeren in aandelen. Je kunt bijvoorbeeld elke week 25 euro in aandelen stoppen, of je kunt één keer per maand 100 euro in aandelen investeren. Welke methode je ook kiest, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Welk soort aandelen wil je kopen?

Ten eerste moet je weten welk soort aandelen je wilt kopen. Ga niet zomaar naar de beurs en koop wat aandelen van bedrijven die je niet eens kent. Doe eerst wat onderzoek naar verschillende bedrijven en trends voordat je geld gaat uitgeven aan aandelen. Dit bespaart je niet alleen geld, maar het voorkomt ook dat je tegen verlies aanloopt.

Het risico dat je gaat nemen

Ten tweede is het belangrijk dat je weet hoeveel risico je bereid bent te nemen. Als je elke maand 100 euro wilt beleggen in aandelen, dan moet je ervoor zorgen dat dit bedrag niet meer is dan 10% van alle besparingen die je hebt. Dit betekent dat als je 1000 euro spaargeld hebt, je maximaal 100 euro mag uitgeven aan aandelen. Op deze manier weet je zeker dat als de markt ooit instort, je nog altijd genoeg geld overhoudt om te leven totdat de markt zich weer herstelt.

Wanneer moet je verkopen?

Ten slotte is het belangrijk om te weten wanneer je moet verkopen. Houd er rekening mee dat elke keer als de beurskoersen dalen, ze ook weer zullen stijgen. Dit betekent dat als jouw aandelen in één keer minder waard worden, ze later weer meer waard kunnen worden. Wacht dus met verkopen totdat de trend weer is omgekeerd en de beurskoersen stijgen voordat jij jouw aandelen verkoopt voor een winst.

admin